Elektrisch ontharen behandeling | Elektrisch ontharen behandeltraject

Elektrisch ontharen behandelingen zijn gericht op het ontharen van het gewenste gebied. Het aantal behandelingen en de behandel frequentie is afhankelijk van de  hoeveelheid haar en grootte van het te ontharen gebied. 1x behandelen heeft geen zin. Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te krijgen en het gehele gebied definitief te kunnen ontharen.

Vergoeding van kosten door zorgverzekeraar voor elektrisch ontharen?


Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van elektrisch ontharen. De kosten worden niet vergoed uit het basispakket maar uit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Belangrijk is wel te kijken in de voorwaarden of de behandeling door de Anbos schoonheidsspecialiste gedaan mag worden.

In de meeste gevallen is er een verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de Elektrisch ontharen behandeling vergoed krijgt. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. 

Let op dit kan echter alleen bij schoonheidsspecialisten met de specialisatie elektrisch ontharen welke ook geregistreerd zijn. 
Salon Bella Bellezza heeft deze specialisatie. De specialisatie is geregistreerd bij de Anbos en in het Skin register.
Hoe ziet een elektrisch ontharen behandeltraject eruit?
We starten de behandelingen met een intakegesprek - eventueel een proef behandeling elektrisch ontharen - verwachtingspatroon en behandelplan.

Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 3 opties:


Diathermie behandelingen;  Door middel van HF ( Hoogfrequente ) wisselstroom. De stroom wordt via het ingebrachte naaldje tot aan het haarzakje getransporteerd en daar verwarmt het dit haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd.

Blend behandelingen;  Door middel van van HF stroom maar ook van gelijkstroom met tegenelektrode in de hand. De naald glijdt in het haarzakje, er wordt stroom gegeven. Deze gelijkstroom gaat nu van de naald ( de ene pool) naar de tegen-elektrode en daardoor ontstaat er in het haarzakje loog. Deze loog wordt dan nog extra verwarmd door de HF stroom. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd.

Diathermie en Blend behandelingen;  Combinatie van beiden methodes of afgeleiden daarvan.

V oor volwassenen met overbeharing.
Om een goede genezing te bevorderen is het belangrijk de huid na te behandelen met een aloe vera gel te koelen thuis.
Deze is dan ook verplicht om af te nemen na de behandeling voor een gereduceerde prijs van € 9,95.

•  Intake behandeling gratis
•  Elektrisch ontharen behandeling vanaf € 25,00
•  Nabehandelingsproduct (afhankelijk van advies)
Voor wie is een elektrisch ontharen behandeltraject?
Wat zijn de kosten van een elektrisch ontharen behandeltraject?
Wat is Elektrisch ontharen?

Bij het elektrisch ontharen gaat het om het vernietigen van een haarzakje. Dit kan door bijvoorbeeld een hoge temperatuur en dat wordt ‘Thermolyse’ genoemd. Het vernietigen van een haarzakje door middel van gelijkstroom is elektrolyse. Elektrisch ontharen bestaat al veel langer dan ontharen door middel van licht en blijkt nog steeds de enige manier te zijn waarbij we mogen en kunnen spreken van 100% definitieve ontharing.

Bij elektrisch ontharen wordt met een klein disposable naaldje in de haarfollikel gestoken en door middel van stroom de follikel verhit/verweekt, zodat deze definitief vernietigd wordt. Een haar kan hierbij het beste worden aangepakt in de anagene fase, de groeifase. De haar wordt dan direct en definitief verwijderd.

Daarnaast maakt bij elektrisch ontharen de kleur van de haar en/of de huid niet uit. Bij elektrisch ontharen kunnen ook grijze, witte, blonde en rode haren verwijderd worden. Deze haren kunnen niet met licht- of lasertherapie verwijderd worden.