De Producten van Nimue
Nimue Skin Technology biedt oplossingen voor verbetering en onderhoud van diverse huidproblemen en condities.  Het past perfect in de veeleisende wereld van huidverbetering en huidverjonging. Het befaamde Triple Acid Complex bestaande uit glycolzuur, citroenzuur en melkzuur vormt de basis van behandelingen, peelings en van bijna alle thuisproducten. De huidverbeterende behandelingen en producten van Nimue brengen de huid van binnenuit weer in balans en verfijnen zichtbaar de textuur van de huid. Het resultaat: een gezonde, jonge en stralende huid.
Nimue wordt wereldwijd erkend, o.a. door dermatologen en plastisch chirurgen, om haar innovatieve technologieën, gebaseerd op de effectieve combinatie van bijzondere ingrediënten in combinatie met wetenschappelijk bewezen transfersystemen.
Het merk bevat actieve ingrediënten die het vermogen hebben om in korte termijn zichtbare resultaten te boeken. Nimue is niet alleen geschikt als een alternatief voor injecties bij huidverjonging en anti-ageing maar wordt ook ingezet bij specifieke huidproblemen.
De werking van Nimue is tweeleding:
1. De oorzaak van het huidprobleem wordt van binnenuit behandeld door de actieve ingrediënten afkomstig uit biotechnologie, aromatherapie en homeopathie. Deze werken herstellend en genezend in de huid.
 
2. De symptomen die aan de buitenkant zichtbaar zijn, worden met hoogwaardige werkstoffen behandeld waardoor het resultaat snel zichtbaar is. De huid herstelt zich en wordt gladder, steviger, soepeler en minder gevoelig. Het gewenste resultaat wordt behaald door intensieve behandelingen in de praktijk, in combinatie met producten voor thuisgebruik.
 
Nimue kijkt niet naar de huidconditie, maar naar het huidprobleem en classificeert vervolgens de huid. Zo heeft Nimue 4 programma's opgesteld:
 
1. Environmentally damaged skin: Een huid die is beschadigd door externe invloeden, zoals zonlicht, roken of luchtvervuiling.
2. Hyperpigmented skin: Een huid met (hyper) pigmentatie, ontstaan onder invloed van zonlicht.
3. Problematic skin: De gecombineerde, vette of acné huid.
4. Interactive skin: De overgevoelige huid, bijvb. couperose en rossacea.