Acne behandeling | Acne behandeltraject

Om het beste resultaat te krijgen bij een acne behandeling werken wij binnen onze salon met een acne behandeltraject. Het acne behandeltraject is erop gericht om de acne zo snel mogelijk onder controle te krijgen en zoals u zult begrijpen heeft 1 losse behandeling geen effect. Aangezien elke huid anders is wordt een acne behandeltraject op maat vastgesteld en voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten en wordt gekeken naar de juiste voeding. Kortom: een op maat gemaakt behandeltraject voor het beste resul​taat.

Vergoeding door zorgverzekeraar voor acne behandelingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van een acne behandeling en/of acne litteken behandeling. De kosten worden niet vergoed uit het basispakket maar uit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Controleer wel goed of de behandeling vergoed wordt door de gespecialiseerde schoonheidsspecialiste.

In de meeste gevallen is er een verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de acne behandeling vergoed krijgt. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden.
  Let op  dit kan echter alleen bij schoonheidsspecialisten met de specialisatie acne welke ook geregistreerd zijn.  Schoonheidssalon Bella Bellezza heeft deze specialisatie.


Hoe ziet het acne behandeltraject eruit?

Stap 1:  Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.

Stap 2: Startbehandeling met huidanalyse, proefbehandeling en product advies

Stap 3: Start behandelkuur

Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 2 opties:

• Basisbehandelingen of aanvullende behandelingen;
• Basisbehandelingen en aanvullende behandelingen.

Basis acne behandeling: Reinigende behandelingen incl. het verwijderen van puistjes, mee-eters en pukkels.

Aanvullende acne behandelingen:

• Peeling behandelingen of Needling behandelingen.

Voor wie is het acne behandeltraject?

Volwassenen en pubers met puistjes, pukkels, mee-eters of acne in lichte tot ernstige mate.

Wat zijn de kosten van het acne behandeltraject?


• Intake afspraak gratis
• Startbehandeling € 62,00
• Vervolgbehandelingen vanaf € 48,-
• Producten (afhankelijk van advies)

Wat is acne?

Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. De talgklieren zijn gevoelig voor het stimulerend hormoon. Met als gevolg een sterke toename van de talgproductie. Als er teveel talg wordt afgescheiden, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. De talgophoping/ verstopping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de porie en de verminderde loslating van de hoorncellen waardoor er een verdikte substantie ontstaat van talg en hoorncellen. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen. De bacteriën zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren wordt de wand van de talgfollikel beschadigd. De irriterende stoffen komen in het aangrenzende weefsel terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels (papels) en puistjes (pustels).

    Foto genomen begin traject

Behandelingen in salon en thuis gebruik NIMUE producten
 Cleansing gel
  Conditioner
  Moisturiser Lite (overdag)
  Purifier (s'nachts)

Foto genomen na 3 maanden  

  Gebruik 2 keer per week active lotion
 ​Gebruik 2 keer per week exfoliating Enzyme